Aannemer-Bloemendaal-logo-nieu

Draagmuur verwijderen Bloemendaal

Wilt u een draagmuur verwijderen in uw woning in Bloemendaal, dan zijn wij de specialist voor u. Het verwijderen van een draagmuur is niet te vergelijken met het verwijderen van een tussenmuur. Draagmuren maken namelijk deel uit van de constructie van uw woning en als deze verwijderd worden, moet deze draagfunctie worden overgenomen door iets anders. Daarom is dit een klus die u beter niet alleen doet, maar waar u ervaren specialisten zoals wij voor inschakelt. Wij hebben ervaring met het verwijderen van draagmuren in uw omgeving en hebben een netwerk met contacten rondom ons opgebouwd waarmee we dit veilig en vakkundig voor u uitvoeren.

Zoekt u een specialist om uw draagmuur te verwijderen in Bloemendaal? Wij pakken die klus graag voor u op. Via deze website vraagt u een vrijblijvende offerte op en ziet u exact waar u financieel aan toe bent als u met ons verder gaat. We zijn te bereiken via het handige contactformulier hier beneden, maar ook via e-mail en telefoon. Neem contact met ons op en we vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Ga snel naar

Wat is een draagmuur?

Een draagmuur is een muur met een draagfunctie. Het maakt deel uit van de constructie van uw woning, net als de fundering en het dak. Draagmuren kunnen andere muren dragen, maar ook vloerbalken voor de verdieping erboven of een dak. Gevelmuren zijn altijd draagmuren, maar binnenmuren zijn dat niet altijd. Als u een draagmuur zou verwijderen, dan tast u dus de sterkte van de constructie van uw woning aan, met als risico dat uw woning instort. Daarom heeft u een vergunning nodig als u uw draagmuur laat verwijderen in Bloemendaal en een vakkundige specialist zoals wij. Wij zorgen ervoor dat uw woning altijd veilig is en dat de draagfunctie netjes wordt overgenomen door een constructie met stalen balken.

Draagmuur herkennen

Wilt u een muur slopen en twijfelt u of het een draagmuur betreft? Er zijn verschillende manier waarop u een draagmuur kunt herkennen.

Controleer de bouwtekening: op de bouwtekening van uw woning staat aangegeven welke muren draagmuren zijn. 

De dikte van de muur: aan de dikte van de muur kunt u vaak zien of een muur dragend is. Is de muur dikker dan 10 cm? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een draagmuur. Is de muur smaller dan 10 centimeter? Dan is het geen draagmuur.

Volg de muur: U kunt tevens de muur ‘volgen’. Bent u op zolder en ziet u dat er balken of andere muren rusten op de muur? Dan is het een dragende muur. Hetzelfde geldt als de muur doorloopt in de kruipruimte. 

Klop op de muur: een dragende muur kunt u herkennen aan een massief geluid wanneer u op de muur klopt. Hoort u een hol geluid? Dan kunt u ervan uitgaan dat het geen draagmuur is. 

Bij twijfel of de muur een draagmuur is: schakel altijd een professional in!

Waarom zou u dan een draagmuur verwijderen?

Als een draagmuur zo’n belangrijke functie vervult in uw woning, waarom zou u deze dan verwijderen? Is het niet beter om deze muur gewoon met rust te laten en de constructie van uw woning niet aan te tasten? Het antwoord daarop is natuurlijk ja, maar dat betekent zeker niet dat u het verwijderen moet vergeten. Ervaren specialisten zoals wij zorgen ervoor dat wat uw muur draagt altijd correct zal worden opgevangen. Dat doen we met een tijdelijke stalen constructie tijdens het slopen en met een permanente constructie wanneer de muur verwijderd is. Hier vindt u slechts enkele voorbeelden van waarom een draagmuur verwijderen in Bloemendaal een slimme keuze kan zijn:

Vrijblijvende offerte?

Waarom zou u dan een draagmuur verwijderen?

Als u zich nog afvraagt of u een aannemer uit Bloemendaal nodig heeft voor uw project, dan wordt dat misschien beter duidelijk als u enkele praktijkvoorbeelden krijgt van wat een aannemersbedrijf zoals dat van ons nu eigenlijk doet. U ziet dan ook beter hoe u profiteert van deze investering. Daarom vindt u hier een kort overzicht van de typische werkzaamheden van een aannemer tijdens verschillende fases in een project.

Er zijn dus zeker redenen te bedenken waarom het verwijderen van een draagmuur de moeite waard is. Twijfelt u nog? Neem dan contact op en onze deskundige medewerkers komen uw situatie beoordelen en u gratis adviseren over wat voor u verstandig is.

Draagmuur Bloemendaal verwijderen: schakel een specialist in

Wat in ieder geval niet verstandig is, is om zelf uw draagmuur te verwijderen in Bloemendaal. Dit is ook niet toegestaan, want u heeft een vergunning nodig om dat te doen. Het is van groot belang dat de draagfunctie van de muur niet op het spel gezet wordt tijdens de werkzaamheden. Daarom zijn wij de specialist voor u om deze klus uit te voeren en tot een goed einde te brengen. U kunt altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende offerte opvragen.

In vier stappen van uw draagmuur af

Heeft u besloten dat uw draagmuur verleden tijd moet worden, dan kunnen wij dat binnen een dag voor u regelen. Hier gaat dan wel de nodige voorbereiding aan vooraf. Een draagmuur verwijderen in Bloemendaal gebeurt in vier stappen.

1. Voorbereiding

Voordat we met sloophamers in de weer gaan, is een goede voorbereiding essentieel. We komen bij u thuis om uw draagmuur te beoordelen, om de bouwtekeningen te bekijken en te horen wat u precies nodig heeft. Daarna stellen we een vrijblijvende offerte voor u op waarin exact uitgelegd staat wat u moet betalen en hoe deze prijs tot stand is gekomen. Deze verandert niet meer, dus u zult niet voor verrassingen komen te staan als u ons uw draagmuur laat verwijderen in Bloemendaal.

Sloopwerkzaamheden

2. Vergunning aanvragen

Zodra uw bouwproject erop zit, lopen we samen met u en de eventuele architect alles na. Is het bouwproject akkoord? Dan zit onze taak erop en dragen we alles aan u over.Door een aannemer in te huren is de kans dat uw project op tijd en volgens plan wordt uitgevoerd. Dat betekent dat u uw plannen ook niet meer hoeft te veranderen. Wij zijn een aannemer uit Bloemendaal die niet tevreden is tot u dat ook bent. Daarom doen we samen met u en ook eventueel met de architect een uitgebreide oplevering. We lopen alles langs, noteren eventuele gebreken die nog moeten worden rechtgezet en laten u zien hoe alles werkt. Als u tevreden bent, plannen we de laatste klusjes in, zetten we de puntjes op de i, tekent u het overdrachtsdocument en is uw bouwproject voltooid.

Achtergrond-Aannemer-Bloemendaal

3. Stempels (stalen balken) plaatsen

Zodra uw bouwproject erop zit, lopen we samen met u en de eventuele architect alles na. Is het bouwproject akkoord? Dan zit onze taak erop en dragen we alles aan u over.Door een aannemer in te huren is de kans dat uw project op tijd en volgens plan wordt uitgevoerd. Dat betekent dat u uw plannen ook niet meer hoeft te veranderen. Wij zijn een aannemer uit Bloemendaal die niet tevreden is tot u dat ook bent. Daarom doen we samen met u en ook eventueel met de architect een uitgebreide oplevering. We lopen alles langs, noteren eventuele gebreken die nog moeten worden rechtgezet en laten u zien hoe alles werkt. Als u tevreden bent, plannen we de laatste klusjes in, zetten we de puntjes op de i, tekent u het overdrachtsdocument en is uw bouwproject voltooid.

Draagmuur-verwijderen-Bloemendaal

4. Stempels (stalen balken) plaatsen

We verwijderen uw draagmuur vakkundig en professioneel. We verzamelen het puin en laten dit netjes afvoeren. Na het verwijderen van uw draagmuur in Bloemendaal plaatsen we een permanente constructie waardoor de draagfunctie van uw muur veilig en probleemloos wordt opgevangen. We ruimen alles op, laten uw woning netjes achter en u kunt beginnen met het afwerken van uw nieuwe grote ruimte.

Stukadoor-Bloemendaal

Een tussenmuur of een draagmuur verwijderen in Bloemendaal?

Voordat u contact opneemt met ons, is het goed om vast te stellen dat het inderdaad een draagmuur betreft. Het verwijderen van een tussenmuur is namelijk aanzienlijk gemakkelijker en dat kunt u ook prima zelf. Dat scheelt u veel tijd en geld. Om te weten of het een draagmuur betreft, moet u eerst weten wat een draagmuur precies is. Daarna kunt u de muur op verschillende manieren beoordelen voordat u zeker weet waar u mee te maken heeft.

De kosten voor het verwijderen van uw draagmuur

Komen we uw draagmuur verwijderen in Bloemendaal, dan kunt u rekenen op kosten van gemiddeld €900 per meter. Dit is een gemiddelde en de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren. De dikte en de lengte van de muur, bijvoorbeeld, maar ook hoeveel u van de muur wilt laten verwijderen. Daarom raden we altijd aan contact op te nemen en onze medewerkers te vragen om een offerte voor uw specifieke situatie. Dan weet u vanaf het begin exact waar u aan toe bent.

Een offerte aanvragen

Hier vindt u een handig contactformulier waarmee u in enkele minuten een offerte aanvraagt. Wilt u uw project met ons bespreken, dan kunt u ons ook bellen. Wij proberen al uw vragen te beantwoorden en geven gratis advies over uw situatie. U kunt het allemaal ook samenvatten in een e-mail en ons op die manier om hulp vragen. Wat ook uw keuze, de offerte die u voor deze klus van ons ontvangt is compleet en duidelijk. U komt later niet voor verrassingen te staan. Wij komen graag uw draagmuur verwijderen in Bloemendaal, zodat u ook van uw nieuwe grote ruimte kunt gaan genieten.

Aannemer Bloemendaal

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.