Aannemer-Bloemendaal-logo-nieu

Vloerverwarming Bloemendaal

Heeft u interesse in vloerverwarming in Bloemendaal, dan zijn wij de specialist voor u. Wist u dat u uw woning met vloerverwarming zuiniger kunt verwarmen? En wist u dat gasloze huishoudens bijna allemaal vloerverwarming hebben? Dit is een hele belangrijke stap richting het afsluiten van uw woning van het gasnet, maar zelfs al is dat niet uw ambitie, dan is vloerverwarming comfortabeler en voordeliger. Hier leest u meer over vloerverwarming en waarom wij de aangewezen specialist zijn om dat voor u te plaatsen.

Wilt u weten hoeveel u moet betalen als u uw vloerverwarming in Bloemendaal door ons laat plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende en complete offerte op via het contactformulier hier onderaan de pagina.

Ga snel naar

Hoe werkt vloerverwarming?

Zoals u beneden zo kunt lezen, zijn er verschillende manieren waarop vloerverwarming in Bloemendaal kan worden geïnstalleerd. De meest gangbare systemen bestaan uit een netwerk van buizen die in uw ondervloer gelegd of gestort worden en waar warm water doorheen stroomt. Dat water heeft een lagere temperatuur dan het water dat gebruikt wordt door uw radiatoren, en daarom is het goedkoper. Doordat het warme water uw vloer opwarmt, wordt uw ruimte van onderen verwarmd en niet alleen van selectieve plaatsen langs de muur. Vloerverwarming is een vorm van lage temperatuur verwarming en kan daarom ook worden aangesloten op een warmtepomp.

Waarom vloerverwarming in Bloemendaal?

Er zitten een groot aantal voordelen verbonden aan vloerverwarming. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer woningeigenaren besluiten om dit te installeren in hun woning. We hebben de 5 grootste voordelen hier op een rijtje gezet.

Wij werken regionaal, dus dat betekent dat wij korte contacten hebben met vakmensen uit uw omgeving. Omdat we regelmatig met dezelfde vakmensen werken, kunnen wij hun kwaliteit en vakkundigheid garanderen. Als ervaren aannemer uit Aerdenhout weten we wie we moeten bellen als we snel iets nodig hebben of als er een probleem optreedt. U profiteert direct van deze nauwe contacten die we over de jaren hebben opgebouwd onder alle bouwspecialisten in uw eigen regio. Zo zorgen wij ervoor dat uw project soepel verloopt en tijdig wordt afgerond.

Aannemer-Bloemendaal aan het werk

Waarom geen vloerverwarming laten plaatsen?

De voordelen waarvan u profiteert als u vloerverwarming in Bloemendaal laat plaatsen zijn duidelijk. Het is ook goed om de nadelen even te bekijken, want die zijn er uiteraard ook:

Vrijblijvende offerte?

Verschillende soorten vloerverwarming

Wij als uw vloerverwarming specialist uit Bloemendaal, bieden onze klanten verschillende opties aan. De beste optie voor u wordt vooral gekozen door te kijken naar uw huidige situatie. We bespreken alle opties voordat we een keuze maken. Er zijn drie gangbare soorten vloerverwarming die wij regelmatig plaatsen voor onze klanten.

1. Traditionele vloerverwarming

Traditionele vloerverwarming wordt vooral geplaatst in nieuwbouwwoningen. Op uw ondervloer wordt een leidingnetwerk gelegd en dat wordt vervolgens afgestort met beton dat uw dekvloer vormt. Deze optie is gemakkelijk, maar vooral in projecten waar de vloer nog moet worden samengesteld. Heeft u een bestaande woning, dan wordt uw huidige dekvloer blootgelegd en worden de leidingen in kanalen in de vloer geplaatst. Deze kanalen worden gefreesd. Daarna wordt het geheel ook afgedekt met een laag beton. Het enige wat u dan nog moet doen is een geschikte vloerbekleding uitkiezen (hierover later meer).

Sloopwerkzaamheden

2. Droogbouw

Bij droogbouw is het niet nodig om de vloer af te dekken met cement of beton. Dit is de meet gekozen optie in oudere huizen die een zandcementvloer hebben. De buizen worden dan via matten of roosters op de huidige ondervloer gelegd, dat wordt afgedekt en uw nieuwe vloer kan erop worden gelegd. Het voordeel van deze optie is dat er geen freeswerk nodig is en dat uw huidige vloer gewoon met rust gelaten kan worden. Ook hoeven we geen beton te storten. Het nadeel is dat uw vloer wel een stukje hoger komt te liggen nadat uw vloerverwarming in Bloemendaal is geplaatst.

Na-de-verbouwing

3. Elektrische vloerverwarming

Zodra uw bouwproject erop zit, lopen we samen met u en de eventuele architect alles na. Is het bouwproject akkoord? Dan zit onze taak erop en dragen we alles aan u over.Door een aannemer in te huren is de kans dat uw project op tijd en volgens plan wordt uitgevoerd. Dat betekent dat u uw plannen ook niet meer hoeft te veranderen. Wij zijn een aannemer uit Aerdenhout die niet tevreden is tot u dat ook bent. Daarom doen we samen met u en ook eventueel met de architect een uitgebreide oplevering. We lopen alles langs, noteren eventuele gebreken die nog moeten worden rechtgezet en laten u zien hoe alles werkt. Als u tevreden bent, plannen we de laatste klusjes in, zetten we de puntjes op de i, tekent u het overdrachtsdocument en is uw bouwproject voltooid.

Tijdens-de-verbouwing

Hoe kiest u de juiste vloerbekleding?

Als u vloerverwarming laat plaatsen, dan wordt uw vloer eigenlijk volledig gerenoveerd. In nieuwbouw is het onderdeel van de opbouw van de vloer. Nadat het geplaatst is, moet u dus nadenken over hoe u uw vloer wilt gaan afwerken. Niet iedere vloersoort is geschikt in combinatie met vloerverwarming in Bloemendaal en sommige soorten zijn juist ideaal. Goede vloerbekleding om te gebruiken samen met vloerverwarming moet aan een aantal eisen voldoen.

Niet te dik:
De warmte van uw vloerverwarming in Bloemendaal komt van beneden. Het is niet de bedoeling dat uw vloer deze warmte tegenhoudt. Daarom mag deze niet te dik zijn en ook geen isolatiewaarde hebben. Massief houten vloeren zijn daarom geen goed idee. Hout is geen goede geleider, maar een isolator. Hoogpolig tapijt is ook geen slimme optie. Dan is het net of u altijd een deken over uw verwarming legt.

Een goede geleider:
Hout en tapijt geleiden de warmte niet, maar houden de warmte tegen. Wat u wilt is een vloersoort die alle warmte naar boven trekt en afgeeft aan de ruimte. Natuursteen en keramische tegels zijn erg goede geleiders. Laagpolig tapijt is een uitstekende keuze, maar een antistatisch tapijt is dan nog beter. Kiest u voor laminaat of vinyl, kies dan dunne planken. Op de verpakking staat meestal wel aangegeven of het geschikt is om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming of juist niet. PVC is ook een hele goede geleider.

Bestand tegen temperatuurverschillen:
Een laatste kwaliteit die uw nieuwe vloerbekleding moet bevatten is dat deze goed tegen de temperatuurverschillen moet kunnen. Gietvloeren zijn over het algemeen prima, zo lang deze gemengd zijn met polyurethaanhars. Dat is een flexibele harssoort die met de temperatuur mee rekt en krimpt. Epoxyharsvloeren zouden juist scheuren omdat deze veel stugger zijn. Gietvloeren met toegevoegde steentjes zijn ideaal. Hout is een materiaal dat niet goed bestand is tegen temperatuurverschillen en dat te veel uitzet en krimpt.

Kosten vloerverwarming?

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming en de prijs is voor elke soort anders. Daarbij kunt u ervoor kiezen om uw vloerverwarming in Bloemendaal als hoofdverwarming te laten plaatsen of als bijverwarming. Het verschil zit hem in de afstand tussen de buizen. Kiest u voor hoofdverwarming, dan betaalt u meer, maar kunt u uw radiatoren en centrale verwarming volledig verwijderen. Kiest u voor bijverwarming, dan moet u uw oude systeem af en toe bijschakelen om de gewenste warmte te kunnen bereiken.

Een andere factor die de prijs beïnvloedt is de omvang van de vloer. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter, maar hoe hoger de uiteindelijke prijs. Wilt u weten hoeveel u moet betalen als u vloerverwarming in Bloemendaal laat plaatsen? Vraag dan een offerte op via het contactformulier hier onder. Om u een idee te geven, bij kleine ruimtes tot 10m2 beginnen de prijzen bij €75 per m2, terwijl de prijs per m2 bij grote ruimtes van 80m2 en meer wel €50 lager kan liggen.

Vraag een vrijblijvende offerte op

Wat u het beste doet, is uw wensen aan ons voorleggen. Dat kunt u doen via e-mail, telefoon of het contactformulier hier beneden. Wij gaan dan kijken wat er mogelijk is en zullen u adviseren over de beste opties voor u. We stellen ook een vrijblijvende offerte voor u op waarin u exact ziet wat voor u de financiële gevolgen zijn als u vloerverwarming in Bloemendaal laat plaatsen. Gaat u daarmee akkoord, dan gaan wij snel aan de slag en zorgen we ervoor dat u ook binnen de kortste keren van alle voordelen van vloerverwarming profiteert.

Aannemer Aerdenhout

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.